×

DAPATKAN SUPPORT KAMI MELALUI:

1Tel: 03-5523 2354.
2SMS/WhatsApp: 011-6487 8701.
3Emel: support@bijakwang.my

Jika anda masih menghadapi masalah, sila tinggalkan pesanan melalui BORANG MAKLUMBALAS di sini. Terima kasih.

WAKTU URUSAN PEJABAT

Isnin-Jumaat 9:00AM - 5:00PM
Sabtu & Ahad - Lihat Jadual Aktiviti - Sila KLIK!

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

Blog MediSavers

Memperkenalkan MEDISAVERS Takaful, program penjagaan kesihatan dan medical card takaful terbaik di Malaysia, oleh Pathlab Malaysia dan dikendalikan oleh MXM International.

Pathlab Malaysia adalah sebuah syarikat healthcare iaitu fokus dalam pengurusan dan penjagaan kesihatan di Malaysia. Pathlab melahirkan produk penjagaan kesihatan dan medical card terbaik di Malaysia.

Manakala MXM International pula ialah anak syarikat Pathlab Malaysia yang menguruskan keahlian program Medisavers Ehsan ini.

Apakah manfaat medisavers takaful ini?

Berikut adalah kelebihan-kelebihan medical card MediSavers Takaful ini;

  • Coverage minima RM270,000 SETAHUN sehingga TIADA LIMIT TAHUNAN. Paling tinggi coverage setahun. Selalunya medical card lain RM150,000 / RM200,000 SETAHUN.
  • Bilik RM300.
  • Medical check up percuma setiap tahun. Medical lain TIADA medical check up percuma.
  • Lebih 100 hospital swasta seluruh negara. Selalunya medical lain tidak sampai 100 hospital panel seluruh negara.
  • Wad 365 hari setahun. Selalunya medical lain 100 – 200 hari setahun.
  • ICU 365 hari setahun. Selalunya medical card lain 30 – 90 hari setahun.
  • Tiada ko-takaful
  • Tidak boleh buat sebarang perubahan pada polisi. Kebanyakan medical card lain, syarikat boleh membuat sebarang perubahan pada polisi sedia ada.
  • Hanya 30 hari waiting period untuk specified illnesses. Medical card lain ambil tempoh 90-120 hari biasanya.
  • Tiada PWC (Portfolio Withdraw Condition)
  • Dan lain-lain.

Perbandingan Medisavers Takaful dengan medical card lain di Malaysia

Siapa di sebalik tabir:

MXM International Sdn Bhd sebagai Program Manager dengan Pathlab sebagai Program Partner. Standard FA pula berperanan sebagai Islamic Financial Adviser Firm.

Kesemuanya berdaftar dengan badan-badan berkaitan mengikut tugas masing-masing.

119 hospital swasta yang boleh dipilih seluruh Malaysia dengan guna kad Medisavers Takaful.

 

Faedah tunai masuk hospital (tidak kira swasta atau kerajaan) – SGD100 atau lebih kurang RM250 SEHARI!

Para pelanggan Medisavers Takaful akan diberikan ujian kesihatan secara PERCUMA!

Kalis inflasi. Setiap 3 tahun, kami menaikkan limit Room & Board sebanyak 10%!
Kad Medisavers Takaful merupakan kad standalone. Apa maksudnya?
Apa maksudnya? Produk kad perubatan tanpa perlu dimbil bersama produk atau rider lain
Kerana itu harganya lebih rendah (kerana tidak perlu diambil bersama plan asas).
Jadi wajib bayar setiap bulan, jika terlepas caruman sumbangan / premium, akan luput.

Medical Card Medisavers Yang murah kalau tak membantu, nak buat apa?

Di artikel kali ini saya tak nak ulas sangat Medical Card Medisavers. Persoalan yang akan diulas adalah tentang medical card murah? Ada ke yang murah?

Di artikel kali ini saya tak nak ulas sangat berkenaan Medical Card Medisavers. Persoalan yang ingin diulas sekarang adalah kewujudan medical card murah? Ada ke yang murah sebenarnya?

Ya, ada. Ada banyak plan medical card di luar sana yang menawarkan harga yang murah. Boleh survey. Jangan Tanya saya sebab saya tak begitu arif di mana yang jual medical card murah-murah ni, saya lebih focus kepada kelebihan medical card medisavers ehsan (takaful) yang kompetitif dari segi harga dan manfaat.

Medical Card Medisavers: Pilihan Bijak

Jom bincang apa sebenarnya dikatakan murah untuk kad perubatan takaful sebenarnya?

Kita ambil contoh pelan kad perubatan pakej keluarga RM350 sebulan untuk 1 keluarga (1 suami 1 isteri 3 anak). Limit tahunan RM100,000.00. Limit ni boleh dikatakan okay sebenarnya untuk masa kini. Insyaallah cukup untuk tanggung kos perubatan setahun.

Cuma, pada masa akan datang kira-kira 5,10, atau 20 tahun akan datang, adakah jumlah itu masih mencukupi? Dengan kadar inflasi dan kos perubatan yang meningkat, hapir pasti ianya memang tak akan cukup.

Kalau ada yang merancang nak upgrade medical card yang baru apabila limit tahunan/limit seumur hidup dah tak lagi relevan pada masa akan datang, fikir satu perkara. Anda tidak akan dapat upgrade medical card sekiranya sudah disahkan menghidap penyakit. Apabila umur meningkat, risiko menghidap penyakit adalah semakin meningkat.

Jadi, pemilihan awal medical card terbaik baik jika dinilai berdasarkan jumlah coverage wad penginapan dan makan (room & board) dan jumlah had tahunan serta had seumur hidup.

Sebaiknya had room & board adalah relevan walaupun pada masa akan datang seperti yang disediakan dalam Medical Card Medisavers. Had akan dinaikkan 10% setiap 3 tahun. Jadi, jumlah semakin meningkat selari dengan kos perubatan yang akan meningkat di masa akan datang.

Had tahunan dan had seumur hidup sebaiknya juga meningkat pada masa akan datang. Di Medisavers Ehsan Takaful, had tahunan dan had seumur hidup tidak meningkat, tapi diberi UNLIMITED (tiada had). Memang mantap.

Di Medisavers, untuk satu keluarga tidaklah begitu mahal, harga caruman adalah relevan dan kompetitif. Untuk keluarga (1 suami 1 isteri 3 anak), hanya dalam rm400-rm600 bergantung pada pakej yang diambil. Walaupun begitu, manfaat/faedah di Medisavers Ehsan adalah sangat bagus dan dijangka mampu membantu walaupun 10-30 tahun akan datang.

Antara kelebihan lain Medical Card Medisavers,

  • Tiada limit seumur hidup
  • Tiada limit tahunan
  • Had setiap penyakit bermula RM1,008,000.00 dan akan meningkat 10% setiap 3 tahun
  • Bilik rm360.00 dan juga meningkat 10% setiap 3 tahun
  • Percuma saringan kesihatan di Pathlab setiap tahun bernilai RM200.00
  • Ada diskaun untuk family
  • Boleh jana pendapatan/komisen berpanjangan jika rekomen pada orang lain Walaubagaimanapun, dengan kelebihan di Medisavers tidaklah menidakkan kelebihan di syarikat insuran/takaful lain. Setiap syarikat ada kelebihan dan kekurangan.

Review Kelemahan Medical Card Medisavers Ehsan (Takaful)

Medisavers Ehsan Takaful ni nampak macam too good to be true ni. Susah nak percaya. Kita semua maklum, tiada apa yang sempurna dalam dunia ini. Teruskan membaca

Medisavers Ehsan Takaful ni nampak macam terlalu bagus, too good to be true ni. Jadi, susah nak percaya. Seperti yang kita semua maklum, tiada apa yang sempurna dalam dunia ini. Jadi, sebagai pengguna bijak, fokuskan kelebihan produk yang mampu menampung keperluan diri. Mari saya kongsikan beberapa kekurangan Medisavers.

Pertama medical card ini tiada saving (cash value). Kedua, tiada waiver. Fungsi waiver adalah sekiranya pemilik medical card disahkan hilang upaya kekal atau mengalami penyakit kritikal, caruman bulan bertukar menjadi percuma sampai medical card itu luput. Medisavers juga tidak menyediakan diskaun pada tahun hadapan sekiranya tiada claim dilakukan pada tahun sebelumnya.

Medical Card Medisavers hanya memberi diskaun sekiranya anda daftarkan ahli keluarga anda sebagai pemilik medical card dari medisavers.

Medical Card Medisavers ni tak berbaloi ke sebenarnya?

Walaupun Medisavers ada kekurangan, jika dilihat dari segi kelebihan, ianya amat mesra pengguna dan kalis inflasi. Dengan kelebihan kalis inflasi, ianya dapat dimanfaatkan pengguna sehingga hari tua walaupun kos perubatan makin meningkat. Jadi pengguna tidak perlu risau dan upgrade medical card agar relevan dengan kos semasa.

Contohnya,

Dengan caruman RM150/bulan di syarikat Takaful XYZ, katakan anda mendapat limit tahunan sebanyak RM100,000.00. Jumlah itu pada masa kini tidak dinafikan dalam kebanyakan kes claim adalah mencukupi. Dengan kadar inflasi setiap tahun, adakah jumlah RM100,000.00 itu masih mencukupi selepas 5-10 tahun akan datang? Kebarangkalian tidak mencukupi adalah tinggi kerana kos perubatan meningkat dan nilai wang semakin kecil akibat kesan inflasi.

Kalau dalam 5-10 tahun yang akan datang pun faedah medical card tu boleh sustain, apatah lagi 15 ke 20 tahun akan datang. Ya, anda boleh upgrade medical card anda pada masa akan datang dengan pakej yang lebih relevan dengan kos semasa. Tapi, jangan lupa anda hanya layak memohon medical card baru sekiranya masih sihat. Sekiranya anda disahkan doktor telah menghidapi penyakit, peluang anda untuk upgrade kad perubatan adalah 0%.

Medical Card Medisavers lebih berbaloi dan relevan dalam jangka masa pendek dan panjang

Dengan Medical Card MediSavers Ehsan (takaful), dengan jumlah yang lebih kurang sama RM150/bulan, anda layak memiliki medical card tanpa had tahunan seperti syarikat XYZ tadi. Malahan had untuk setiap penyakit/hilang upaya adalah RM1,000,000.00 Dan jumlah ini akan dinaikkan 10% setiap 3 tahun. Bermakna, 10 tahun atau 20 tahun akan datang, dengan kenaikan jumlah had sebanyak 10% dijangka akan membuatkan anda tetap boleh menikmati perlindungan takaful tanpa perlu upgrade medical card yang baru.

Bukankah ini akan menyelamatkan anda dari risiko gagal upgrade medical card akibat keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan?

Selain itu, kos penginapan di wad termasuk makan yang berjumlah RM360/hari juga dinaikkan 10% setiap tahun.

Sekian terima kasih.

Keunikan Medical Card Medisavers adalah pencarum terima voucher ujian kesihatan di Pathlab dan faedah medical card yang diterima jauh lebih hebat dan tinggi.

Medical Card Medisavers Ehsan, ramai yang memang merancang untuk buat ujian kesihatan yang menyeluruh. Antara sebabnya adalah kes stroke yang dialami oleh orang muda. Bukan orang yang berumur sahaja.

Tapi niat selalu tertangguh sebab kos untuk periksa secara terperinci di pakar seperti Pathlab, memakan kos hingga RM200 untuk 52 ujian kesihatan ni.

Tapi uniknya Medical Card Medisavers ni adalah, pemilik kad perubatan ini secara automatik memang akan terima voucher percuma dari Pathlab untuk buat ujian kesihatan.

Dengan mencarum Medical card medisavers ehsan takaful, pencarum mendapat saringan/pemeriksaan premium secara percuma di Pathlab setiap tahun, dan juga coverage rawatan hospital yang tinggi sekiranya perlu dapatkan rawatan di hospital pakar.

Menariknya, jumlah caruman dengan Medisavers lebih kurang sama sahaja dengan mencarum di syarikat takaful lain. Tapi faedah yang diterima jauh lebih hebat dan tinggi.

Sebelum saya sendiri beralih mencarum ke Medisavers, medical card yang saya miliki sebelum ini tidak menyediakan manfaat pemeriksaan kesihatan di mana-mana pusat kesihatan. Jadi, ini merupakan keunikan FAEDAH Medical Card Medisavers yang tak patut langsung saya dilepaskan.

Ada sesetengah orang takut nak buat ujian kesihatan ni, tapi kita kena sedar jika dilayan perasaan takut tu adalah tindakan tidak bijak. Lebih elok kita semak tahap kesihatan kita sebab jika dapat kesan tanda-tanda awal penyakit, lebih awal dan mudah untuk kita ikhtiar sembuhkan penyakit sebab belum kritikal.

Bukankah kita semua setuju, mecegah lebih baik dari mengubati? Nak cegah, kena lah kesan tanda-tanda awal kan? Baru boleh cegah dari menjadi serius.

Antara Keunikan Medical Card MediSavers Ehsan (Takaful)

Adalah tiada had tahunan, tiada had seumur hidup, dan setiap hilang upaya/penyakit, boleh claim sehingga RM1,008,000.00. Dan had setiap hilang upaya/penyakit akan bertambah 10% setiap 3 tahun.

So, kalau setiap 3 tahun naik 10%, dijangka dengan kenaikan kos medical pada masa akan datang, medical card masih boleh digunakan.

Satu lagi, jumlah kos penginapan wad dan makan (room & board) berjumlah RM360/tahun juga akan ditambah 10% setiap 3 tahun. Tujuan masih sama, untuk membantu pencarum kad perubatan medisavers ehsan tidak terkesan dengan kenaikan kos perubatan yang kian meningkat saban tahun akibat kesan inflasi.

Medical Card MediSavers Juga Tiada Ko-Takaful.

Ko-takaful ni, bermaksud pencarum juga perlu membayar sebahagian dari jumlah kos perubatan, contohnya jika jumlah kos perubatan RM30,000, pencarum perlu bayar guna duit sendiridalam 10% bersamaan RM3,000.00.

Biasanya cas ko-takaful 10%-30% tertakluk pada syarat syarikat takaful yang di ambil, ini contoh anggaran sahaja, jumlah tepat perlu rujuk polisi/sijil takaful syarikat berkenaan. Dengan Medisavers, tiada ko-takaful. Ringan beban pencarum kan? Fokus untuk rawatan sahaja, tak perlu fikir bayar duit kos rawatan lagi.

Medical Card ini sesuai untuk anda saya pasti mementingkan kesihatan, keselesaan dan mahukan faedah saringan kesihatan premium di pakar seperti Pathlab secara percuma!

Khusus kali ini kami kongsi artikel review berkenaan 2 jenis pelan medical card Medisavers terbaik khas untuk keluarga melalui pelan S75-SP dan S120-SP.

Kali ini saya kongsi review berkenaan dua jenis pelan Medical Card MediSavers terbaik khas untuk keluargamelalui pelan S75-SP dan S120-SP.

Maklumat contoh keluarga adalah seperti berikut:

  • Ayah 32 Tahun
  • Ibu 29 Tahun
  • Anak pertama 3 Tahun
  • Anak kedua 1 Tahun

Maklumat Medical Card Medisavers Pelan S75-SP

  • Caruman BERDISKAUN hanya RM495.05/bulan untuk satu family. Jimat jika dibandingkan caruman asal RM512.40/bulan. JIMAT RM208.20 setiap tahun
  • Manfaat yang dinikmati adalah seperti berikut:
    1. TIADA HAD seumur hidup
    2. TIADA HAD tahunan
    3. Jumlah coverage kos rawatan setiap satu jenis penyakit berjumlah RM967,000.00 hampir 1 juta (Setiap 3 tahun, coverage ini akan naik 10% agar dapat menampung kos rawatan yang pasti meningkat dari masa ke semasa)
    4. Layak menginap di bilik wad beserta makanan (room & board) yang bernilai RM225.00/hari (Setiap 3 tahun juga, coverage naik 10% agar medical card kekal relevan pada masa akan datang)
    5. TIADA HAD hari sekiranya perlu dimasukkan ke wad ICU
    6. GL adalah layak dikeluarkan di seluruh dunia (Sangat berguna jika anda berada di luar negara dan perlukan rawatan segera, ianya diuruskan khas oleh Asia Assistant 24 jam/hari)
    7. Sekiranya perlu urus pemindahan perubatan dan penghantaran semula sama ada dalam atau luar negara akan ditanggung kos sehingga USD1,000,000.00 juta
    8. Boleh dapatkan rawatandi mana-mana hospital panel PAKAR seluruh Malaysia (kira-kira 120 hospital pakar berdaftar)
    9. Waiting period/tempoh menunggu hanya 30 hari berbanding kebiasaan iaitu 120 hari, sangat cepat
    10. Kalau anda ada polisi/sijil takaful yang masih aktif di syarikat takaful lain, kami boleh ambil alih dan kami waive terus waiting period
    11. Tiada klausa AP (Amendment Policy)
    12. Tiada klausa PWC (Policy Withdrawal Clause)
    13. Medical card takaful sah boleh digunakan hingga tahun 2115, bukan hanya hingga 80 – 100 tahun sahaja
    14. Juga tiada ko-takaful

Maklumat Medical Card Medisavers Pelan S120-SP

  • Caruman BERDISKAUN hanya RM586.75/bulan untuk sekeluarga. Caruman asal RM612.60/bulan. JIMAT RM25.85/bulan bersamaan RM310.20/tahun
  • SETIAP seorang menikmati manfaat seperti yang dinyatakan di bawah:
    1. TIADA HAD seumur hidup
    2. TIADA HAD tahunan
    3. Total kos rawatan yang ditanggung bagi setiap penyakit adalah RM1,008,000.00 juta. Pada setiap 3 tahun, jumlah berkenaan akan ditambah sebanyak 10% agar kekal relevan walaupun kos rawatan meningkat pada masa akan datang
    4. Layak diwadkan ke room & board bernilai RM360.00 sehari. Juga sama, pada setiap 3 tahun jumlah coverage akan dinaikkan 10%
    5. TIADA HAD hari masuk ke ICU
    6. GL boleh dikeluarkan di seluruh dunia (diuruskan oleh staf Asia Assistant 24 jam/hari)
    7. Kos urus pemindahan rawatan serta penghantaran balik luar serta dalam negara ditanggung maksima USD1,000,000.00 juta
    8. Boleh admit ke lebih 120 hospital PAKAR yang berada di seluruh Malaysia
    9. Waiting period 30 hari sahaja, tak seperti kebiasaan iaitu 120 hari
    10. Jika anda sudah memilik sijil/polisi takaful atau insurans yang masih aktif di syarikat takaful lain, kami boleh take over dan anda tiada waiting period
    11. Tiada PWC (Policy Withdrawal Clause)
    12. Tiada AP (Amendment Policy)
    13. Kad perubatan takaful ini istimewa kerana boleh guna sehingga tahun 2115, bukan setakat hingga anda berumur 80 – 100 tahun
    14. Tiada ko-takaful

Di artikel ini perbandingan (review) dua jenis pelan Medical Card Medisavers terbaik pada 2019 ini iaitu pelan S75-SP dan S120-SP.

Perkongsian medical card takaful kali ini, akan bandingkan dua jenis pelan medical card terbaik Medisavers iaitu pelan S75-SP dan S120-SP. Perbandingan ini berdasarkan pemohon umur 25 tahun ya.

Manfaat Pencegahan Penyakit oleh Medical Card Medisavers Ehsan Takaful S120-SP

  • PERCUMA 52 jenis pemeriksaan kesihatan di Pathlab bernilai RM220 (setiap tahun)
  • PERCUMA pemeriksaan khusus kanser di Pathlab bernilai RM400 (setiap tahun)

Manfaat Perlindungan Kos Perubatan oleh Medical Card Medisavers Ehsan S120-SP

  • TIADA HAD seumur hidup
  • TIADA HAD tahunan
  • Jumlah coverage kos rawatan setiap satu jenis penyakit berjumlah RM1,008,000.00 juta (Setiap 3 tahun, coverage naik 10% bagi menampung kos rawatan yang kian meningkat dari tahun ke tahun)
  • Layak menginap di bilik wad beserta makanan (room & board) yang bernilai RM360.00/hari (Setiap 3 tahun, coverage naik 10%, jadi tak perlu risau jika harga bilik naik pada masa akan datang)
  • TIADA HAD hari apabila dimasukkan ke ICU
  • GL seluruh dunia (Worldwide diuruskan oleh Asia Assistant 24 jam/hari)
  • Kos pengurusan pemindahan perubatan serta penghantaran balik dalam dan luar negara ditanggung sehingga USD1,000,000.00 juta
  • Layak memasuki lebih 120 hospital panel PAKAR seluruh Malaysia
  • Tempoh menunggu hanya 30 hari berbanding kebiasaan iaitu 120 hari
  • Tiada tempoh menunggu jika anda sudah ada polisi/sijil takaful yang masih aktif di syarikat takaful lain
  • Tiada klausa PWC (Policy Withdrawal Clause)
  • Tiada klausa AP (Amendment Policy)
  • Medical card takaful boleh guna sehingga tahun 2115, bukan setakat 80 – 100 tahun
  • Tiada ko-takaful

caruman hanya RM168.65/bulan

Manfaat Pencegahan Penyakit oleh Medical Card Medisavers Ehsan Takaful S75-SP

  • PERCUMA 52 jenis pemeriksaan tahap kesihatan badan di Cawangan Pathlab bernilai RM220 (dapat setiap tahun) – Sama dengan pakej S120-SP
  • PERCUMA juga pemeriksaan khas kanser di cawangan Pathlab bernilai RM400 (dapat setiap tahun) – Sama dengan pakej S120-SP

Manfaat Perlindungan Kos Perubatan oleh Medical Card Medisavers Ehsan S120-SP

  • TIADA HAD seumur hidup
  • TIADA HAD tahunan
  • Jumlah coverage kos rawatan setiap satu jenis penyakit berjumlah RM967,000.00 hampir 1 juta (Setiap 3 tahun, coverage ini akan naik 10% agar dapat menampung kos rawatan yang pasti meningkat dari masa ke semasa)
  • Layak menginap di bilik wad beserta makanan (room & board) yang bernilai RM225.00/hari (Setiap 3 tahun juga, coverage naik 10% agar medical card kekal relevan pada masa akan datang)
  • TIADA HAD hari sekiranya perlu dimasukkan ke wad ICU
  • GL adalah di seluruh dunia (Cover Worldwide dan diuruskan khas oleh Asia Assistant 24 jam/hari)
  • Sekiranya perlu urus pemindahan perubatan dan penghantaran semula sama ada dalam atau luar negara akan ditanggung kos sehingga USD1,000,000.00 juta
  • Boleh dapatkan rawatandi mana-mana hospital panel PAKAR seluruh Malaysia (kira-kira 120 hospital pakar berdaftar)
  • Waiting period/tempoh menunggu hanya 30 hari berbanding kebiasaan iaitu 120 hari, sangat cepat
  • Kalau anda ada polisi/sijil takaful yang masih aktif di syarikat takaful lain, kami boleh ambil alih dan kami waive terus waiting period
  • Tiada klausa AP (Amendment Policy)
  • Tiada klausa PWC (Policy Withdrawal Clause)
  • Medical card takaful sah boleh digunakan hingga tahun 2115, bukan hanya hingga 80 – 100 tahun sahaja
  • Juga tiada ko-takaful

caruman hanya RM168.65/bulan

Medical Card Medisavers Ehsan takaful terbaik dari syarikat Kumpulan Pathlab memiliki kelebihan unik iaitu percuma penjagaan kesihatan dan medical card takaful.

Medisavers Takaful yang kini dikenali sebagai Medisavers Ehsan merupakan program medical card takaful terbaik dari MXM International Sdn Bhd yang merupakan syarikat Kumpulan Pathlab. Pathlab mempunyai rangkaian Makmal Ujian Darah dan kesihatan di seluruh Malaysia dan beroperasi sejak tahun 1952 lagi (kira-kira 66 tahun lalu).

Medical card Medisavers Ehsan juga ditaja jamin oleh syarikat Archipelago Insurance Limited, di bawah window takaful yang dikawal selia oleh Labuan Financial Authority. Labuan Financial Authority merupakan nama lain untuk BNM, yang khusus untuk Pusat Kewangan Pesisir.

Manfaat perlindungan Medical Card Medisavers Ehsan Takaful:

Apa fungsi medical card Medisavers Ehsan dan ianya untuk siapa?

Fungsi medical card adalah menyelesaikan masalah kewangan anda berkenaan kos perubatan. Kos perubatan yang tinggi pada masa kini, sudah pasti akan semakin melambung tinggi pada masa akan datang atas faktor inflasi. Anda pun tahu, simpanan untuk masa depan amat penting. Sayang jika simpanan penting anda bocor untuk menanggung kos perubatan.

Jadikan Medisavers Takaful sebagai perlindungan anda dari kebocoran wang simpanan masa hadapan/persaraan dari dibelanjakan untuk perubatan.

Produk medical card Medisavers Ehsan khas untuk mereka yang berumur 1 bulan dan keatas. Dengan syarat, masih sihat. Tapi sekiranya pernah alami penyakit kritikal dulu, tapi sekarang sudah sihat. Juga memiliki kelayakan untuk miliki medical card ini. Jadi, dapatkan segera melalui saya (011-1645 5530).

Pegang konsep ini, sediakan payung sebelum hujan.

Tapi saya yakin, anda mesti nak tahu apa kelebihan/manfaat Medisavers dan kenapa perlu pilih Medisavers. Teruskan membaca ya.

Manfaat pencegahan dari Medical Card Medisavers Ehsan Takaful:

Manfaat pencegahan penyakit:

  1. Percuma setiap tahun, pemeriksaan kesihatan di Pathlab (bernilai RM220)
  2. Percuma setiap tahun, pemeriksaan kesihatan khas kanser di Pathlab (bernilai RM400)

TOTAL RM620

Manfaat Perlindungan Medical Card Medisavers Ehsan Takaful:

  1. Anda untung kerana TIADA HAD seumur hidup
  2. Anda untung kerana TIADA HAD tahunan
  3. Anda untung kerana TIADA HAD hari kemasukan wad
  4. Anda untung kerana TIADA HAD hari kemasukan ICU
  5. Anda untung kerana Perbelanjaan perubatan ditanggung 100%
  6. Anda untung kerana boleh pilih untuk admit salah satu dari 124 hospital panel pakar seluruh Malaysia
  7. Anda untung kerana Medical card dijamin sehingga tahun 2115
  8. Anda untung kerana Tiada klausa Penarikan Balik Polisi (PWC)
  9. Anda untung kerana tiada klausa Perubahan Polisi (No AP), tak seperti kebanyakan medical card syarikat lain yang boleh buat perubahan pada polisi/sijil medical card mereka
  10. Anda untung kerana Perlindungan meliputi seluruh dunia termasuk Haji/Umrah
  11. Anda untung kerana Caruman ada diskaun jika daftarkan untuk ahli keluarga termasuk ibu bapa
  12. Anda untung kerana medical card ini Tiada ko-takaful
  13. Anda untung kerana Waiting period Cuma 30 hari. Medical card lain 90-120 hari
  14. Anda untung kerana jumlah perlindungan bertambah 10% termasuk room & board setiap 3 tahun. Ianya KALIS INFLASI!
TOP
>