×

DAPATKAN SUPPORT KAMI MELALUI:

1Tel: 03-5523 2354.
2SMS/WhatsApp: 011-6487 8701.
3Emel: support@bijakwang.my

Jika anda masih menghadapi masalah, sila tinggalkan pesanan melalui BORANG MAKLUMBALAS di sini. Terima kasih.

WAKTU URUSAN PEJABAT

Isnin-Jumaat 9:00AM - 5:00PM
Sabtu & Ahad - Lihat Jadual Aktiviti - Sila KLIK!

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

P1 : PELAN PENDAPATAN

Sumber pendapatan merupakan perkara utama yang sangat dititikberatkan di dalam Islam khususnya di dalam aspek pengurusan kewangan peribadi yang lengkap untuk seseorang individu, keluarga mahupun dalam kelompok masyarakat. Tanpa pendapatan atau wang masuk, tiada apa yang perlu diuruskan!

Oleh kerana itu, pelan pendapatan P1 ini bolehlah diibaratkan sebagai NADI dan OKSIGEN kepada kehidupan dan kesihatan pengurusan kewangan peribadi seseorang. Jika baik dan bijak seseorang itu memperoleh dan mengurus sumber pendapatannya, maka akan menjadi lebih mudah dan hebat untuk beliau menguruskan pelan-pelan pengurusan kewangannya yang lain. Sebaliknya, jika seseorang itu lemah atau gagal di dalam pelan pertama P1 ini, maka akan menjadi lebih sukar dan kemungkinan besar beliau akan gagal dalam pengurusan pelan-pelan seterusnya.

Dalam melihat dan menilai bahawa Pelan Pendapatan (P1) ini, Bijak Wang Planner (BWP) bukan sahaja memberikan penekanan dan penegasan dari aspek halal, bersih dan barakahnya semata-mata, tetapi juga menyedia dan menawarkan cara dan kaedah yang lebih mudah dan bijak dalam menghasikannya selaras dengan situasi dan teknologi yang ada masakini tetapi masih dalam kerangka yang menepati prinsip-prinsip Syariat Islam!

Dengan kata lain.. di sinilah bermulanya segala kekuatan ekonomi ummah!
SOLUSI

SOLUSI KEWANGAN MENYELURUH NO 1

Di Platform BijakWang ini, kami menyediakan Solusi Kewangan Menyeluruh No 1 iaitu memberikan penumpuan kepada aktiviti Menjana Pendapatan secara agresif melalui Pelan Pendapatan P1 kerana kami percaya sebahagian besar dari masalah kewangan akan dapat diselesaikan dengan adanya sumber pendapatan yang mencukupi dan banyak agar mampu mencapai kebebasan kewangan secara menyeluruh hasil dari penjanaan pendapatan yang melimpah-ruah dan super hebat!

ASAS

PERNIAGAAN SAH DAN MENEPATI SYARIAH

Kami sentiasa memastikan bahawa setiap program atau perniagaan yang tersenarai di bawah Program BijakNiaga P1 di Platform BijakWang merupakan suatu perniagaan yang sah di sisi undang-undang dan menepati syariah Islam. Oleh itu, orang ramai tidak perlu khuatir atau bimbang untuk berurusniaga di BijakWang ini kerana kami yakin hanya dengan pendapatan yang suci dan barokah sahaja yang mampu untuk membawa kepada kebebasan kewangan hakiki di dunia dan akhirat!

MISI I

PENDAPATAN PASIF

Misi memperoleh Pendapatan Pasif merupakan aktiviti yang sangat kritikal dan menjadi keutamaan kami di Platform BijakWang agar ahli-ahli BijakWang mampu mencapai tahap Kebebasan Kewangan Menyeluruh yang benar-benar terjamin dan bebas sepenuhnya!

MISI II

MULTIPLE INCOME

Mencapai pelbagai saluran pendapatan dalam satu sistem menjadi impian semua orang, namun ianya bukanlah sesuatu yang mudah untuk dilakukan tanpa kemahiran dan platform yang betul. Dengan memanfaatkan sebaik mungkin kuasa 'leverage' secara bijak, ia mampu menjadi kenyataan!

STRATEGI

TUKAR JADI 'INCOME'

Strategi "Menukarkan Perbelanjaan Menjadi Pendapatan" merupakan strategi bijak dan paling berkesan yang kami gunakan di platform BijakWang ini dalam membina perniagaan yang 'genuine' dan kukuh yang mampu menghasilkan pendapatan pasif setiap bulan secara semulajadi tanpa paksaan!

KEISTIMEWAAN PLATFORM BIJAKNIAGA P1

TURNKEY ONLINE BUSINESS SOLUTION

Sistem Bisnes Online Lengkap tersedia digunakan serta-merta, tak perlu 'try & error', jimat kos, masa dan tenaga, dibuka 24/7!

SISTEM PENGURUSAN E-DATABASE

"The Money is in the List", Contact List sebagai aset jangka panjang, berbagai strategi bina list, sistem follow-up & engagement tersedia

SISTEM E-PEMASARAN AUTOPILOT

Sistem Leverage - 7 enjin e-pemasaran lengkap bekerja autopilot (24/7), lebih mudah, pantas & cekap, usaha minima, pendapatan maksima!

SISTEM PENGURUSAN E-USAHAWAN

Self Care Entrepreneur Management System; Konsep DIY yang memudahkan; Ikut masa sendiri (24/7); Latihan langkah demi langkah

MULTIPLE STREAMS OF INCOME FUNNELS

Pelbagai program jana pendapatan terbaik dalam satu sistem bagi menghasilkan pendapatan yang melampaui batasan!

ALAT-ALAT BANTUAN E-PEMASARAN

Pelbagai toolkit e-pemasaran disediakan - landing pages, sistem autoresponder, website, email follow-up, banner ads, video marketing

KHIDMAT LATIHAN DAN BIMBINGAN

Latihan & bimbingan dalam bidang Bijak Wang 8P & E-Pemasaran; Pendekatan praktikal "Earn As You Learn"; 90 Days Program

PASUKAN KHIDMAT SOKONGAN (LIVE)

Hotline Call Centre; FAQ & Soal jawab; Penyampaian perkhidmatan, Khidmat sususlan selepas jualan; Panel penilai MSPI

KHIDMAT PEMASARAN DAN JUALAN

Khidmat susulan (pelbagai medium), jemputan ke acara, kempen berterusan (online & offline) sehingga hasilkan jualan untuk anda!

MULTIPLE STREAMS OF INCOME PORTFOLIOS

BIJAK WANG ENTREPRENEUR PROGRAM (BWEP)

BijakWang Entrepreneur Program (BWEP) adalah program anjuran Bijak Wang Planner (BWP) yang mana anda berpeluang untuk menguruskan pengurusan kewangan peribadi anda dengan cara yang lebih baik dan sempurna ke arah Kebebasan Kewangan Menyeluruh.

KEISTIMEWAAN BIJAK WANG ENTREPRENEUR PROGRAM (BWEP)

Anda sendiri berpeluang untuk menawarkan perkhidmatan dalam bidang Pengurusan dan Perancangan Kewangan Peribadi bagi mendidik dan membantu orangramai berdasarkan PELAN BIJAKWANG i-SMART 8P sebagai Model Pengurusan Kewangan Peribadi Lengkap merangkumi Pelan Pendapatan, Perbelanjaan, Penyimpanan, Pengurusan Hutang, Pelaburan, Perlindungan, Penyucian dan Pewarisan yang berteraskan prinsip-prinsip Syariah dalam Sistem Muamalah Islam.

TONE WOW

Selain minit panggilan dan kuota data, TONE WOW adalah perkhidmatan prepaid yang betul-betul menguntungkan anda. Mula menjana pendapatan hanya dengan memperkenalkan TONE WOW kepada orang ramai dan dapatkan insentif tunai apabila anda merujuk rakan anda ke TONE WOW. Perolehi Mata Ganjaran WOW ketika menggunakan rangkaian kami.

KELEBIHAN TONE WOW

Nikmati faedah tambahan dengan menggunakan servis kami dan terima mata ganjaran. Mata ganjaran ini boleh digunakan untuk menebus baucar, produk kami dan lebih lagi. Tambahan lagi, dapatkan ganjaran hebat iaitu bukan hanya tambahan masa berborak atau data, pengguna TONE WOW juga boleh memenangi ganjaran seperti percutian ke luar negara dan bonus pulangan tunai. Data juga dijamin berkelajuan tinggi. Nikmati internet 4G kami di seluruh negara!

MELALEUCA

Melaleuca adalah pengeluar dan peruncit. Mereka hanya menggunakan bahan-bahan yang terbaik untuk produk mereka. Mereka memperkenalkan era baru produk kesihatan yang berteraskan semulajadi yang berkesan, semata-mata untuk anda, rumah anda, dan keluarga anda. Dan dengan lebih daripada 400 produk yang unik untuk dipilih, membeli-belah dengan Melaleuca sering dipenuhi dengan pelbagai dan pilihan.

KELEBIHAN MELALEUCA

Misi Melaleuca adalah untuk meningkatkan kehidupan mereka yang kami sentuh dengan membantu mereka mencapai matlamat mereka. Bukan sahaja matlamat, tetapi matlamat yang besar! Iaitu keinginan untuk menjadi bahagia, untuk menjadi sihat dalam setiap aspek kehidupan. Itulah yang membuat Melaleuca berbeza! Melaleuca adalah The Wellness Company. Dan dengan kesejahteraan, kami bermaksud kesihatan yang menyeluruh.

i-LEARN ACE

i-LEARN Ace adalah satu Platform Pembelajaran Digital Bersepadu Sepenuhnya dengan kandungannya adalah berdasarkan Kurikulum Bersepadu Sekolah Nasional Malaysia (KSSR, KSSM dan KBSM). Platform multi-fungsi ini dibangunkan bagi menyediakan suatu pengalaman pembelajaran yang boleh dimudahsuai, interaktif, menarik dan mudah dilakukan di mana-mana kepada para pelajar, guru dan ibu bapa bersama-sama.

KELEBIHAN PLATFORM i-LEARN ACE

Platform ini menggabungkan kesemua aspek penting dalam proses pembelajaran pelajar, membolehkan para pelajar untuk menela’ah topik-topik pembelajaran, melakukan latihan-latihan latih-tubi, membuat nota dan peta minda, berinteraksi dengan rakan sebaya dan guru-guru, serta pelbagai kelebihan lagi; kesemuanya di dalam satu tempat.

UNIT AMANAH

Phillip Mutual Berhad (PMB) pada dasarnya adalah sebahagian daripada syarikat-syarikat Phillip Capital Group, konglomerat kewangan yang mempunyai kepentingan dalam broker saham, pembrokeran niaga hadapan dan pengurusan dana dan teknologi maklumat. Kumpulan ini ditubuhkan pada tahun 1975, menyediakan pelbagai perkhidmatan kewangan yang komprehensif kepada pelanggan runcit dan institusi. Kumpulan lebih daripada 40 tahun pengalaman dalam ekuiti, niaga hadapan dan pengurusan dana akan digunakan untuk menghasilkan keputusan yang selaras dengan objektif setiap Dana.

PELABURAN EMAS

Public Gold Group komited dalam memenuhi keperluan orang ramai dengan mewujudkan alat pemeliharaan kekayaan (Emas dan Perak) yang sempurna yang mampu dimiliki oleh semua orang. Tidak seperti mata wang kertas, melabur dalam logam fizikal yang berharga adalah bentuk pelaburan yang stabil di mana ia menjamin kekayaan seseorang daripada kemerosotan ekonomi dan inflasi yang tidak menentu. Selain menggalakkan orang ramai untuk melabur dalam Emas dan Perak untuk masa depan yang lebih menjanjikan, Public Gold juga menangani keperluan korporat dengan mengambil pesanan untuk menghasilkan produk Emas dan Perak untuk fungsi korporat.

AIA TAKAFUL

Kehidupan sememangnya penuh dengan pancaroba, namun kita perlu terus berjuang demi mereka yang tersayang. AIA PUBLIC bercita-cita untuk membantu pelanggan kami bersedia menghadapi ketidakpastian dalam hidup dan menjamin keperluan kewangan dan perlindungan mereka. Untuk membantu mereka hidup lebih sihat, berpanjangan dan bermakna

PROFIL KORPORAT

AIA PUBLIC Takaful Bhd. (AIA PUBLIC) dimiliki secara bersama oleh AIA Co. Ltd. (AIA), Public Bank Berhad (PBB) dan Public Islamic Bank Berhad (sebuah anak syarikat milik penuh PBB). Diperbadankan pada 11 Mac 2011, AIA PUBLIC memanfaatkan kedudukan AIA dan Kumpulan PBB sebagai peneraju dengan rangkaian infrastruktur dan edaran yang kukuh dalam industri insurans dan perbankan untuk memacu pertumbuhan dan meningkatkan penembusan Takaful Keluarga dalam pasaran domestik. AIA PUBLIC beriltizam untuk menawarkan penyelesaian Syariah yang sesuai bagi memenuhi keperluan di sepanjang peringkat kehidupan pelanggan.

ZAKAT HARTA

Zakat adalah mengeluarkan harta tertentu dengan kadar tertentu mengikut syarat-syarat tertentu untuk diagihkan kepada golongan tertentu. Lembaga Zakat Selangor (MAIS) yang ditubuhkan 20 tahun lalu terus komited menguruskan dan memanfaatkan potensi kutipan zakat selaras dengan tuntutan syarak.

UMRAH, HAJI, DAN PELANCONGAN

Tiram Travel Sdn Bhd merupakan pakar dalam pengurusan Umrah dan Haji, penempahan pakej tiket masuk (domestik & antarabangsa) di seluruh dunia, pakej inbound & outbound, pakej penyesuaian dan pakej perhubungan perniagaan, konvensyen dan seminar luar negara, tempahan hotel di seluruh dunia, pengurusan pengangkutan dan permohonan visa.

WAKAF KHAS

Program Wakaf Al-Quran yang dianjurkan oleh Mushaf Tartil Sdn Bhd di mana kami akan menerima bayaran untuk program Wakaf Al-Quran ini secara berkumpulan. Apabila kutipan sudah terkumpul dalam kadar jumlah tertentu, sumbangan itu akan diserahkan kepada Mushaf Tartil Sdn. Bhd. Pihak Mushaf Tartil Sdn. Bhd. akan mengagih-agihkan kesemua jumlah Al Quran yang terkumpul dan akan diwakafkan kepada Pusat-Pusat Pengajian Tahfiz dan Masjid-Masjid, yang telah dikenalpasti.

PENGURUSAN HARTA PUSAKA

Warisan Mukmin Sdn Bhd merupakan Rakan Strategik di bawah kategori Ejen Korporat (Bukan Bank) yang telah dilantik oleh MyAngkasa Amanah Berhad (MAAB). MAAB Trustee terlibat di dalam bidang Perancangan Harta, Pentadbiran Harta Pusaka dan juga Pengamanahan Korporat.

MyANGKASA AMANAH BERHAD (MAAB)

MyANGKASA AMANAH BERHAD (MAAB) telah ditubuhkan pada 22 Januari 2014 sebagai MAAB Trustee yang terlibat di dalam bidang Perancangan Harta, Pentadbiran Harta Pusaka dan juga Pengamanahan Korporat MAAB diperbadankan di bawah Akta Syarikat 1949. MAAB adalah dimiliki sepenuhnya oleh “Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia Berhad (ANGKASA)”. MAAB juga mempunyai kakitangan yang berdedikasi, berkemahiran dan profesional untuk pengamanahan korporat dan persendirian. Di samping itu, MAAB juga mempunyai kakitangan yang mahir dalam Perancangan Harta (wasiat, amanah dan hibah) serta Pentadbiran Harta Pusaka

TOP