×

DAPATKAN SUPPORT KAMI MELALUI:

1Tel: 03-5523 2354.
2SMS/WhatsApp: 011-6487 8701.
3Emel: support@bijakwang.my

Jika anda masih menghadapi masalah, sila tinggalkan pesanan melalui BORANG MAKLUMBALAS di sini. Terima kasih.

WAKTU URUSAN PEJABAT

Isnin-Jumaat 9:00AM - 5:00PM
Sabtu & Ahad - Lihat Jadual Aktiviti - Sila KLIK!

FORGOT YOUR DETAILS?

CREATE ACCOUNT

P3 : PELAN PERBELANJAAN

Inilah segmen atau bahagian yang paling diminati dan disukai oleh semua orang.. iaitu BERBELANJA! Apa gunanya duit kalau tidak dibelanjakan! Kalau boleh, selagi ada duit, semua nak dibelanjakan! Bak kata P. Ramlee, seolah-olah "dunia ini ana yang punya.." Oleh kerana itu, Pelan P3 Perbelanjaan ini boleh diibaratkan seperti HAWA NAFSU yang perlu dikawal dan diuruskan bagi membentuk dan membina kesihatan kewangan yang lebih baik sepanjang kehidupan kita!

Perbelanjaan perlu berhemah dan dikawal mengikut keperluan dan kemampuan. Di platform BijakWang, kami menyediakan pelbagai maklumat, tips dan panduan bagi memandu orangramai cara-cara dan kaedah terbaik dalam menguruskan perbelanjaan.

Namun STRATEGI TERBAIK kami di platform BijakWang ini ialah "Menukarkan Perbelanjaan Menjadi Pendapatan"! Dapatkan info lanjut mengenai strategi hebat ini di dalam!
BEZAKAN

KEPERLUAN, KEHENDAK

Anda perlu mengenal pasti di antara keperluan dan kehendak ketika berbelanja. 'Keperluan' adalah sesuatu yang anda perlu ada dan anda tidak boleh hidup tanpanya. 'Kehendak' adalah sesuatu yang anda inginkan tapi tidak semestinya perlu. Berbelanjalah mengikut kemampuan supaya anda dapat menabung untuk memenuhi matlamat kewangan anda.

KAEDAH

FIQH KEUTAMAAN

Kita sering berhadapan dengan dilema untuk memilih di antara beberapa pilihan ketika berbelanja, bukan sahaja di antara 'keperluan' dan 'kehendak', tetapi juga di antara beberapa 'keperluan' itu sendiri. Disinilah perlunya Fiqh Keutamaan (Aulawiyyat) bagi menentukan penilaian berdasarkan tahap keutamaan sesuatu perbelanjaan itu.

STRATEGI

TUKAR JADI 'INCOME'

Strategi "Menukarkan Perbelanjaan Menjadi Pendapatan" merupakan strategi bijak dan paling berkesan yang kami gunakan di platform BijakWang ini dalam aspek perbelanjaan. Langkah ini bukan sahaja dapat melakukan penjimatan, malah ia mampu menghasilkan pendapatan pasif setiap bulan secara semulajadi!

TOP
>