A-Life Kasih Famili

 

Tempoh Perlindungan

SEHINGGA UMUR 70 TAHUN

Umur Penyertaan

UMUR 16 – 60 TAHUN

Anda boleh membelinya melalui

PERANCANG HAYAT AIA

MENGENAI PRODUK INI

 

Kami percaya bahawa kesejahteraan hidup orang tersayang adalah keutamaan anda. Dan kerana keluarga adalah segala-galanya buat anda, kasih sayang yang dicurahkan kepada mereka tidak sepatutnya berakhir walaupun anda sudah tiada lagi.

Memperkenalkan A-Life Kasih Famili, pelan Takaful Keluarga yang memenuhi keperluan perlindungan keluarga anda. Pelan ini memberikan anda ketenangan fikiran mengetahui bahawa keluarga anda akan dapat terus menikmati kehidupan yang berkualiti sekiranya sesuatu yang tidak dijangka berlaku kepada anda mahupun pasangan anda

Oleh itu, buatlah perancangan lebih awal dan pastikan kehidupan yang lebih bermakna untuk anda dan keluarga dengan A-Life Kasih Famili.

PENJELASAN ISTILAH TAKAFUL

Apakah yang dimaksudkan dengan hilang upaya menyeluruh & kekal?

Ia bermakna seseorang tidak mampu bekerja selama-lamanya akibat penyakit atau kecederaan. 

 

Apakah yang dimaksudkan dengan amaun perlindungan?

Ia bermaksud amaun faedah takaful yang akan dibayar kepada anda melalui oleh pelan ini.

 

FAEDAH KEMATIAN ATAU HUMK

Keluarga anda akan menerima amaun perlindungan asas jika anda meninggal dunia atau mengalami Hilang Upaya Menyeluruh & Kekal (HUMK).

FAEDAH TAMBAHAN UNTUK PERLINDUNGAN KE ATAS PASANGAN

Dengan rider A-Plus ProtectSpouse-i, pasangan anda akan mendapat perlindungan jika berlaku kematian, HUMK atau kematian akibat kemalangan.

LEBIHAN

Jika terdapat Lebihan daripada Dana Risiko Takaful pada setiap akhir tahun, AIA PUBLIC akan berkongsi dengan Peserta yang layak pada nisbah 50:50.

FAEDAH KEMATIAN AKIBAT KEMALANGAN

Keluarga anda juga akan menerima amaun perlindungan asas sebanyak 200% jika berlaku kematian akibat kemalangan kepada anda.

FAEDAH TAMBAHAN UNTUK PERLINDUNGAN PENYAKIT KRITIKAL

Anda boleh mempertingkatkan pelan anda dengan faedah tambahan perlindungan penyakit kritikal dengan rider A-Plus CriticalCare-i atau A-Plus Waiver-i.

Ini hanyalah ringkasan produk. Jika anda mahukan maklumat lanjut, anda boleh melihat brosur kami atau menghubungi Perancang Hayat AIA.

HUBUNGKAN SAYA DENGAN PERANCANG HAYAT AIA

[wpforms id=”21817″ title=”false” description=”false”]